Om oss

Giconas design & garn

Gicona älskar slowfashion och allt som rör garn, virkning och stickning. Vi har valt att fokusera på virkgarn och design för virkning då utbudet av detta hos de större aktörerna inte varit särskilt stort. Vår design skapas dels inhouse men även via våra roliga designsamarbeten. Vi har funnits sedan 2016 och har tidigare arbetat på konsultuppdrag mot både internationella och svenska företag. Vi har mängder av mönster som inte finns publicerat på denna hemsida då de är skapade med andra varumärkens garnsorter, men i och med att vi 2023 tog fram eget garn har vi som målsättning att uppdatera många av dessa mönster. Vi har inte som mål att bli störst med mängder av garnsorter, vi fokuserar istället på att bli bäst på det vi gör. Skapa fantastisk design med garn som vi tycker är det bästa på marknaden i sitt slag.

Vårt bomullsgarn FIKA är ett ekologiskt och merceriserat bomullsgarn och vi har även Favoritkakan som är ett flertrådigt kakgarn. Båda garnsorterna säljs i dagsläget exklusivt hos Favoritgarner.se som är vår egen återförsäljar-webshop där även andra varumärken säljs.

FIKA finns i hela 136 fantastiska färger och just denna bomull är resultatet av fler års erfarenhet av olika bomullsgarn kombinerat med faktorer vi anser är viktigt. Vi tror på produkter som är hållbara, miljövänliga, ekologiska och att hålla det så närproducerat som möjligt. FIKA är ett registrerat varumärke, grundat i Sverige och producerat i Europa. FIKA som garn är tillverkat med högsta kvalité 100% ekologisk bomull. Materialet är veganskt och tillverkat av växtfibrer. Det är följsamt att arbeta med och har mycket vacker lyster. Det är praktiskt tvättbart i 60 grader vilket gör garnet perfekt till produkter för både barn och kök då det behöver kunna tvättas i högre gradantal. Jämförelsevis med liknande garnsorter merceriserad bomull 125 meter/50 gram så upplevs FIKA något nättare och mjukare, lite åt 8/4-hållet.

Favoritkakan är ett gradient multifärgat kakgarn. Det är flertrådigt (ej spunnet) och finns i en mängd olika färgkombinationer. Även detta garn är producerat i Europa. Samtliga varianter finns i 4 olika längder 1000, 1500, 2000 och 3000 meter så du kan välja just din favoritkaka till det du ska virka eller sticka. Under 2024 kommer även små enfärgade garnkakor som komplement till exempelvis en kant i yttersta eller innersta färgen av Favoritkakan, eller om du blir kort om garn och bara behöver en bit garn för att slutföra ditt arbete. Ett icke spunnet garn kanske skrämmer vissa om man är rädd att man inte får med sig alla trådar under arbetet men en liten pärla runt trådarna hjälper att hålla ihop dem och alla våra kakor levereras med en pärla på. Med garnkakan följer även en liten söt markör som kan vara bra att ha. Fördelen med ospunna garnkakor är att det blir enkelt att ta fram nya färgkombinationer då de kan produceras snabbt och i mindre volymer. Om ni undrar vad man gör med 3000 meter Favoritkaka, se vår sommar-CAL 2023, sjalen The Heart Collector. Den är magisk, om vi själva får säga!

Vill du komma i kontakt med oss? Skicka e-post till info@gicona.com eller ring 0733-75 95 00.
Sök