Om oss

Stickmönster, virkmönster och inspiration online!

För garnälskare, av garnälskare! Varmt välkommen till Giconas sida för alla som älskar garn! Efterfrågan på digitala stickmönster och virkmönster är större än någonsin, likaså intresset för att skapa med garn. På vår sida hittar du mönster från både kända varumärken och kreativa designers. Här finns inspiration, beskrivningar, fakta och en hel del annat annat värt att veta om garn.

Var kan jag köpa garn till mönstren?
Vill du köpa garn eller tillbehör som passar till mönster på vår sida så finns det mesta att köpa hos våra samarbetspartners online. Du kan också handla i en butik nära dig. Vi tror på kombinationen nätet och fysiska butiker. De flesta föredrar nog att handla sitt garn i sin lokala butik men många butiker har svårt att nå ut till kunder. Har du garnbutik? Säljer du Katia Yarns, Viking Garn eller Svarta Fåret? För garnmärken som samarbetar med Gicona finns särskilda återförsäljarlistor. Butiker som är listade som återförsäljare hos dessa varumärken kan helt kostnadsfritt registrera sin besöksadress i Giconas återförsäljarlista.

Har du garnbutik?
Använd då gärna Giconas utbud av mönster online tillsammans med dina kunder och leta fram ett mönster som passar till ett garn i ditt sortimentet. Kunden kan köpa garnet i butik och laddar enkelt ner mönstret hemma.

För att se återförsäljarlistan för Katia Yarns se HÄR och för att se återförsäljarlistan för Svarta Fåret, se HÄR.

Vill du komma i kontakt med oss?

FÖRETAG
Är du återförsäljare och vill lista din butik eller har du produkter eller tjänster som passar vår sida för samarbete eller annonsering? Kontakta oss via e-post: info@gicona.com eller telefon 08-410 511 50.

PRIVATPERSONER
Designer

Är du designer, skapar egna mönster och vill veta vad som krävs för att få en profil på vår sida? Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail till oss tillsammans med en kort presentation av vem du är samt länkar till dina eventuella sociala medier. Maila till: info@gicona.com. Dina mönster måste vara på svenska men får med fördel även finnas på andra språk. Du kan publicera både gratis- och betalmönster (mot avgift).

Sponsring designer
Som designer hos Gicona finns möjligheten att bli sponsrad med garn för att skapa mönster och göra roliga samarbeten tillsammans med någon av våra samarbetspartners.

Sponsring kreatör 
Är du kreativ, gillar att skriva, är grym på att ta inspirerande bilder och/eller filma, skicka gärna in material och sök en av platserna att bli Giconas textilkreatör. Det kan vara pyssel, filma instruktionsvideos, skriva recensioner eller annat garnrelaterat. Vi har ingen möjlighet att betala någon ersättning för det vi publicerar, men vi skickar dig gärna material om du blir utvald.

Tipsa redaktionen!
Det är ibland svårt att “se skogen för alla träd”. Finns det något vi borde skriva om, tipsa oss! 

Skicka gärna in dina bilder!
Har du skapat från något av våra mönster och har fina bilder du vill dela med dig av? Skicka då gärna in bilder sida tillsammans med garnfakta så kanske vi publicerar dem i produktgalleriet för originaldesignen tillsammans med ditt namn. Dessa bilder kan komma och användas även i Giconas, eller våra samarbetspartners sociala medier, men aldrig till något annat ändamål.

Stöd oss – Ditt bidrag gör skillnad
Gicona är en sida som