Nordiskt stickat på Oscarsgalan

Nordiskt stickat på Oscarsgalan
27 april, 2021 Gicona
In Blogg, Event

Vacker sång och nordiskt stickat med Molly Sandén på årets Oscarsgala. Vilken underbar syn, och vilken låt! Live från Island uppträdde Molly med låten Husavik som också var nominerad till bästa originallåt från filmen Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga. På scenen med Molly fanns en barnkör klädda i traditionella nordiska stickade tröjor och framträdandet var verkligen slående vackert. Molly själv var klädd i en pampig blå klänning designad av Selam Fessahaye.

I filmen framförs låten av skådespelarna Will Ferrell och Rachel McAdams, men det är Molly Sandén som gör Rachel McAdams sångröst. Husavik är skriven av bland andra svenskarna Rickard Göransson, Max ”Fatmax Gsus” Grahn och amerikanen Saven Kotecha. Vi tror att Will Ferrells Sverigeanknytning kan vara en bidragande orsak till att vi får se en del svenskt och nordiskt i filmer där han medverkar. Vi hoppas att vi framöver får se mer stick- och virkdesign i rampljuset.

Se Molly Sandéns liveuppträdande från Island –> HÄR


Vill du dela med dig av något unikt eller spännande kring skapande med garn, hör av dig till oss! E-post: info@gicona.com

Comments (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*