infocal

CAL (crochet-a-long) / KAL (knit-a-long)

Något som blivit väldigt populärt den senaste tiden är CALs/KALs som är en förkortning av Crochet-a-long/Knit-a-long, även kallat mysterievirkningar/mysteriestickningar.

Det finns lite olika upplägg, I vissa får man inte reda på vad det är som ska göras utan allt är ett mysterie från början till slut när man ser det färdiga resultatet. Ett annat upplägg är att man får reda på vad det är som ska göras men man får inte se några bilder på hur det kommer se ut. Ibland får man visa bilder under tiden, ibland inte.

Bakom en CAL i Favoritgarners regi ligger väldigt mycket arbete från alla inblandade. Det börjar med designern som får en ide och skapar ett projekt, när designern har virkat sitt projekt och skrivit klart mönstret är det dags för testvirkare att ta vid.

De virkar genom mönstret för att se om det är lätt att förstå och om det finns fel att rätta till.

Eftersom alla virkar olika hårt/löst så kan det skilja i garnmängd mot designern, då är det bra att ett par, tre stycken har testvirkat så man kan se ett snitt på hur mycket garn som kommer gå åt.

 Nästa på tur är Favoritgarner (garnleverantören) som sätter ihop unika garnpaket i olika färger till CALen, sen ska det marknadsföras, beställas garn, designas tags som ska följa med varje paket, packas garnpaket, designas informationsblad osv. Många timmars hårt arbete för att ett underbart garnpaket ska kunna landa hos konsumenten.

En CAL i Favoritgarners regi kommer därför vara en förmån för Favoritgarners kunder. För att stötta designern kommer mönstret inte att delas gratis utan ingå i garnpaketen, 3 månader efter avslutad CAL kommer mönster att kunna köpas hos Favoritgarner, där en del av summan går till designern och en liten del till administrativa kostnader.

denna bild ska bytas