Hooked by Anna

Hooked by Anna

Hooked by Anna

Vem är Hooked by Anna? Jag är Anna Erlandsson, infödd Stockholmare med tre barn, man och en galen katt, bosatt i Täby norr om Stockholm. På dagarna arbetar jag med teknologi och kommunikation. På mina lediga stunder ägnar jag mig helst åt att skapa med garn.

Är du stickare, virkare eller kanske båda? Jag föredrar virkning men stickar också när jag får lust, eller ser ett oemotståndligt stickmönster.

Om du växlar till någon helt annan kreativ syssla, vad gör du då? Gräver och odlar i trädgården, syr eller “lånar” mina barns målarböcker.

Hur lärde du dig virka/sticka och när började du skapa egen design? Mamma lärde mig sticka när jag var liten och virka lärde jag mig i syslöjden i mellanstadiet. Det mesta har jag dock snappat upp i vuxen ålder från YouTube, Instagram och andras mönster. För mig kom mönsterskapandet automatiskt efter ett par års virkande.

Vad är ditt bästa råd till någon som skulle vilja börja skapa egen design? Det absolut bästa sättet att lära sig skapa och skriva egna mönster tycker jag är att ”göra sin läxa”, d.v.s. virka/sticka en massa olika typer mönster av flera mönsterskapare.

Hur blir en designidé till färdigt mönster och hur sätter man bäst samman fina färgkombinationer? Jag försöker skissa min idé på papper och sedan bara sätta igång, pröva mig fram. Man ska inte vara rädd för att repa upp och börja om! Jag iakttar former och färger runt mig, fotar. Vad gäller färgval så försöker jag att inte bli totalt förförd av vackra garner i alla regnbågens färger, utan tänka på slutresultatet – och dess funktion. Designar jag t.ex. ett plagg så funderar jag på vilka färger jag kan tänka mig att bära. “Less is more” brukar oftast gälla då! En amigurumi (virkad leksak) däremot är ju en helt annan femma!

Vilken är din favoritfärg? Alla!

Vilken sorts garn föredrar du? Naturmaterial. Obehandlad ull är ett magiskt material!

Vilken är din största stick- eller virktabbe? Att strunta i provlappen för att kontrollera virk-/ stickfastheten. Jättedumt!

Vilket alster är du mest stolt över? Allt som kommer till användning och fyller ett behov eller en funktion gör mig stolt!

Hooked by Anna i sociala medier: InstagramPinterestBlogg

Mönster