From Moström With Love

From Mostrom With Love

From Moström With Love

Vem är From Moström With Love? En 70-talist som bor strax utanför Uppsala tillsammans med sambo och två katter.

Är du stickare, virkare eller kanske båda? Virkare, men kan sticka räta och aviga maskor.

Om du växlar till någon helt annan kreativ syssla, vad gör du då? Jag älskar all sorts pyssel egentligen, men som klar tvåa efter virkningen kommer korstygnsbroderi – gärna på linneväv.

Hur lärde du dig virka/sticka och när började du skapa egen design? Min farmor och mamma lärde mig att virka. Min första design tog form i huvudet i november 2017, jag gick och funderade länge innen jag beslutade mig för att faktiskt testa!

Vad är ditt bästa råd till någon som skulle vilja börja skapa egen design? Att våga testa, det värsta som kan hända är att du får repa upp.

Hur blir en designidé till färdigt mönster och hur sätter man bäst samman fina färgkombinationer? För min del börjar det som en tanke, som jag sedan försöker få till med hjälp av garn och virknål. Jag virkar, skriver stödord, repar upp och virkar igen så många gånger det behövs. Mönstret i sin helhet kriver jag inte förrän jag är helt klar. Vad gäller färgval så går jag efter de färger och nyanser som jag själv tycker om.

Vilken är din favoritfärg? Rosa och svart.

Vilken sorts garn föredrar du? Mohair, silke, ull och bomull.

Vilken är din största stick- eller virktabbe? Jag virkade en mössa i grovt ullgarn, garnet i mönstret var betydligt tunnare så min mössa blev gigantisk!

Vilket alster är du mest stolt över? The Heart Collector Shawl.

From Moström With Love i sociala medier: InstagramFacebook

Mönster

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.