Slow down & enjoy a fika

FIKA & FAVORITKAKAN

Giconas FIKA och Favoritkakan är noggrant framtagna för den skandinaviska finsmakaren, och älskar du färg så har du kommit helt rätt.
OM FIKA
FIKA finns i hela 136 färger och består av högsta kvalité ekologisk och merceriserad bomull med mycket lyster. Skapar du med FIKA? Tagga dina bilder i sociala medier och visa oss gärna! #fikamaker
OM FAVORITKAKAN
Flertrådig och gradient multifärgad garnkaka i en mängd olika färgkombinationer. Samtliga varianter finns i 4 olika längder 1000, 1500, 2000 och 3000 meter så du kan välja just din favoritkaka till det du ska virka eller sticka.

SKAPA MED FIKA

FIKA FÄRGMIX
#FIKAMAKER
Slowfashion

Design med FIKA

Utöver vår egen Inhouse design har Gicona har sedan många år arbetat med design för virkning och stickning i samarbete med företag och kreativa designers. Nu skapar vi med eget garn och på vår hemsida finns just nu ett axplock av all design. Sidan är under uppbyggnad så håll utkik efter mer ögongodis! Nedan ser ni några exempel på de fantastiska designsamarbetena vi haft, mer hittar du i bildgalleriet.
Marigold Bag
Designer @frostvirka
Finaste sommarväskan virkad med 8 färger FIKA. Designen släpptes som en CAL 2018 och mönstret har nu uppdaterats för FIKA.
Anemone Square
Designer @limnelldesign
Vackra Anemone Square är en vidareutvecklad design från Anemone Mandala. Kommande FIKA-CAL hos Favoritgarner.se under hösten -24.
Granmother's Doily
Designer @lifestylebyella
Granmother's doily, klassisk och söt mandala i en färg FIKA. Passar även fint som bordsunderlägg. Lätt att virka i nya färger som passar årstiden.
Millerite Mandala
Designer @annimia77
Den klassiska mandalan i en modern version med reliefmaskor som bygger det unikt vackra mönstret. Virkas med 4 färger FIKA.
Slowfashion

Design med Favoritkakan

Våra Favoritkakor finns i flera färgkombinationer och samtliga finns i längderna 1000, 1500, 2000 och 3000 så du kan välja din favoritkaka oavsett vad du ska virka eller sticka. Garnkakorna finns i två varianter av material, 100% bomull och bomullsblandning 50% bomull/50% akryl. 

Den rödbruna sjalen i bild är virkad med annat garn som prototyp innan Favoritkakan fanns. Vi kunde bara inte låta blir att publicera bilden trots att det är annat garn då det är designern själv i bild, och bilden i sig  är ju alldeles.... alldeles.... underbar!

The Heart Collector

Favoritkakan Granit 3000 meter. The Heart Collector sjalen kan virkas i 3 olika storlekar där den minsta 1000 är lagom storlek för barn och 2000 m samt 3000 m passar till vuxen.

Myr Shawl

 Myr Shawl virkas med 1 kaka Favoritkakan 1000 meter. Sjalen i bild är virkad med 750 meter men mönstret kan enkelt utökas och virkas med 1000 meter.

Nyheter 2024

Frostvirka har en ny vacker design kroken i Favoritkakan Yoga och under 2024 lanseras Favoritkakans små enfärgade kakor som efterfrågats till matchande enfärgade kanter.

Shoppa FIKA

FIKA i 136 färger säljs till lanseringspriset 25 kr under hela 2024. Köp hos Favoritgarner.se

Shoppa Favoritkakan

Favoritkakan finns i mängder av färgkombinationer och i 4 olika längder. Köp hos Favoritgarner.se

Gratis mönster

Alla våra mönster är gratis vid köp av garn hos Favoritgarner.se som dessutom har snabb leverans.
Sök